دوره تخصصی بازارهای مالی

دوره آموزش مقدماتی بازارهای مالی

به دوره آموزش مقدماتی بازارهای مالی خوش آمدید. این دوره برای افرادی طراحی شده است که تازه وارد دنیای بازارهای مالی، از جمله بازار فارکس شده‌اند و تمایل به کسب درآمد از معامله‌گری دارند.

تمامی مطالب منتظر شده در دوره به ساده ترین شکل ممکن طراحی و آماده شده اند تا حتی اگر دانش تحلیلی پایین داشته و یا تازه کار هستید هم قابل استفاده باشد. همچنین فرض شده است که هدف شما از این دوره، تبدیل شدن به یک معامله‌گر حرفه‌ای در بازارهای مالی است. در صورت تمایل به عمیق‌تر شدن در مفاهیم پیشرفته بخش های بعدی دوره را هم دنبال کنید.

این دوره به صورت کاملا رایگان منتشر شده و در اختیار کاربران و علاقه مندان قرار گرفته است.

در این دوره، مفاهیم پایه‌ای بازارهای مالی به خصوص بازار فارکس به شکل عملی با مثال‌ در ویدیوهای آموزشی تدریس شده‌ است. توصیه می‌شود دروس را به ترتیب ارائه شده مشاهده نموده و از تماشای کلیه ویدیوها بهره‌مند شوید.

این دوره در تمام بازارهای مالی، از جمله بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال قابل استفاده است. هرچند که ویژگی‌های خاصی در هر بازار وجود دارند، اما اصول و مفاهیم ابتدایی در تمامی آنها تقریبا مشابه است.

این دوره به‌روزرسانی خواهد شد و دقت کنید بخش مقدماتی اولین بخش از هفت بخش کلی دوره خواهد بود.

مطالب دوره مقدماتی

1 - ساختار بازارهای مالی ویدئو

ساختار بازارهای مالی

 

ساختار بازارهای مالی به شیوه‌ها و عواملی اشاره دارد که نظام مالی یک کشور یا منطقه را تشکیل می‌دهند. این ساختارها شامل اجزاء مختلفی نظیر نهادها، بازارها، واسطه‌گران مالی، و سایر عوامل است. ساختار بازارهای مالی در هر کشور ممکن است متفاوت باشد و بسته به سیاست‌ها، تاریخچه، و شرایط اقتصادی متغیر باشد. در ادامه، به برخی از اجزاء اصلی ساختار بازارهای مالی اشاره می‌شود.

بانک‌ها: بانک‌ها نقش اساسی در بازارهای مالی دارند. آن‌ها وظیفه نگهداری و انتقال پول، اعطای وام، ارائه خدمات مالی و بسیاری از عملیات مالی دیگر را بر عهده دارند. بورس: بورس یک نهاد اصلی در ساختار بازارهای مالی است. در بورس، اوراق بهادار معامله می‌شوند. این اوراق می‌توانند شامل سهام، اوراق مشارکت، اوراق مشارکت فعالانه، اوراق تسهیلات مالی، و سایر ابزارهای مالی باشند.

واسطه‌گران مالی: افراد و شرکت‌هایی که به عنوان واسطه بین سرمایه‌گذاران و بازارهای مالی عمل می‌کنند. این واسطه‌گران ممکن است شامل کارگزاران، بانک‌های سرمایه‌گذاری، و شرکت‌های مدیریت دارایی باشند.

2 - انواع بازارهای مالی ویدئو

انواع بازارهای مالی

بازارهای مالی مکان‌هایی هستند که ابزارهای مالی خرید و فروش می‌شوند. این بازارها به دلیل نوع ابزارهای مالی، روش معامله، و سایر ویژگی‌ها متنوع هستند. در ادامه، برخی از انواع بازارهای مالی را ذکر می‌کنیم.

بورس اوراق بهادار (Stock Exchange): در این بازار، سهام و اوراق بهادار شرکت‌ها به صورت عمومی خرید و فروخت می‌شوند. بورس‌ها مثل بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) یا بورس اوراق بهادار لندن (LSE) به عنوان مثال‌های معروف این نوع بازار هستند.

بازار ارز (Foreign Exchange Market - Forex): در این بازار، ارزهای مختلف به یکدیگر معامله می‌شوند. بازار فارکس یک بازار جهانی است و تجارت ارز در آن به صورت ۲۴ ساعته انجام می‌شود.

3 - بازار فارکس چیست؟ ویدئو

فارکس چیست؟

فارکس، مخفف کلمهٔ Foreign Exchange است و به بازاری اشاره دارد که در آن ارزهای مختلف جهان به عنوان دارایی معامله می‌شوند. این بازار به عنوان بازار ارز یا بازار تبدیل ارز نیز شناخته می‌شود. در این بازار، شرکت‌کنندگان ،ارزهای مختلف را با هدف تجارت، سرمایه‌گذاری یا مقابله با ریسک‌های ارزی خرید و فروش می‌کنند. عمدهٔ فعالیت در بازار فارکس در تبدیل یک ارز به دیگری و در نتیجه پیش‌بینی تغییرات نرخ ارزها در زمان مشخص است. این بازار به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان شناخته می‌شود و به دلیل ماهیت بین‌المللی تجارت ارز، شرکت‌کنندگان از کشورهای مختلفی از نقاط جهان در آن فعالیت دارند.

4 - لات در بازارهای مالی ویدئو

 

لات در فارکس

کلمه "لات" در بازار فارکس به مفهوم "حجم" یا "مقدار" اشاره دارد. واحد "لات" در اینجا به تعداد واحد‌های ارزی که در یک معامله استفاده می‌شود اشاره دارد. در اصطلاحات فارکس، یک لات معمولاً معادل 100،000 واحد از ارز مورد معامله است.

استفاده از این واحد به دلیل اینکه مقادیر معاملات در بازار فارکس معمولاً بزرگ است و تعداد واحد‌های زیادی از یک ارز در هر معامله سهم دارند، کمک می‌کند تا مقدار معاملات به شکل مدیریت‌ پذیرتری ارائه شود. به عنوان مثال، اگر یک معامله به اندازه 1 لات باشد، این به این معنی است که 100,000 واحد از ارز مورد نظر در آن معامله شرکت کرده است. با استفاده از اندازه‌گیری لات معامله، می‌توان یک سیستم معاملاتی استاندارد برای محاسبه حجم پوزیشن در مقایسه با مبلغ سپرده ایجاد کرد. در این محاسبه می‌توان مقدار ریسک و سود را نیز در نظر گرفت.

5 - مارجین ویدئو

مارجین

مارجین در بازار فارکس به میزان پول یا سرمایه‌ای اشاره دارد که یک معامله گر باید به عنوان تضمین برای باز کردن یک موقعیت معاملاتی در اختیار داشته باشد. مارجین اجازه می‌دهد که معامله گران با مقدار بیشتری از سرمایه خود معامله کنند و به این ترتیب فرصت برای کسب سود یا زیان بیشتری به وجود بیاید.

 

 

6 - لوریج یا اهرم ویدئو

لوریج یا اهرم

اهرم یا لوریج (Leverage) در بازار فارکس به یک ویژگی مالی اشاره دارد که به معامله گران این امکان را می‌دهد تا با استفاده از مقدار اندکی سرمایه، حجم معاملات بسیار بزرگتری را کنترل کنند. در واقع، اهرم به معامله گران این قابلیت را می‌دهد که مقدار پولی که نسبت به یک معامله وارد می‌کنند، را چندین برابر افزایش دهند.

7 - اسلیپیج ویدئو

اسلیپیج

اسلیپیج (Slippage) در بازار فارکس به اختلاف بین قیمت مورد انتظار یک معامله و قیمت واقعی اجرای آن معامله اشاره دارد. این اختلاف ممکن است به دلیل نوسانات سریع در بازار یا عدم تطابق دقیق بین سفارش و قیمت در لحظه اجرای معامله رخ دهد.

8 - اسپرد ویدئو

اسپرد

اسپرد یکی از مفاهیم مهم در بازار فارکس است. اسپرد به تفاوت قیمت خرید و قیمت فروش یک جفت ارز گفته می‌شود. این تفاوت به عنوان هزینه‌ای برای ورود به معامله در نظر گرفته می‌شود و به عنوان یکی از عوامل مهم در معاملات فارکس مدنظر قرار می‌گیرد.

9 - ریسک به ریوارد ویدئو

ریسک به ریوارد

در بازار فارکس، مفهوم ریسک به ریوارد (Risk to Reward) یکی از اصول اساسی است که توسط تریدرها برای ارزیابی و مدیریت ریسک معاملات استفاده می‌شود. این مفهوم نشان‌دهنده نسبت بین مقدار ریسکی که شما در یک معامله به خطر می‌اندازید و مقدار پتانسیل سودی است که می‌توانید از آن کسب کنید است.

10 - جفت ارز ویدئو

جفت ارز

اصطلاح جفت ارز به دو واحد پولی اشاره دارد که در بازار فارکس به هم مرتبط شده‌اند و به عنوان یک جفت ارز معرفی می‌شوند. در بازار ارز، هر معامله بازار فارکس با خرید یک ارز و فروش دیگری اتفاق می‌افتد. این دو ارز که در یک معامله مقایسه می‌شوند، به همان جفت ارز مشهور هستند.