تحریمهای آمریکا علیه روسیه: کاهش قیمت نفت و نگرانیهای جهانی
کاهش قیمت نفت، اما چهارمین افزایش هفتگی متوالی به دلیل تحریمهای آمریکا
به گزارش رویترز، قیمت نفت در روز جمعه کاهش یافت، اما توانست چهارمین افزایش هفتگی متوالی خود را ثبت کند. این تغییرات قیمتی به دلیل تحریمهای جدید ایالات متحده علیه تجارت انرژی روسیه و نگرانیها از اختلالات بیشتر در عرضه نفت بود. در ادامه تحریمهای آمریکا علیه روسیه را بررسی خواهیم کرد.
در معاملات روز جمعه، قیمت نفت خام برنت با ۵۰ سنت کاهش، معادل ۰.۶ درصد، به ۸۰.۷۹ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که در طول هفته گذشته ۱.۳ درصد افزایش داشت. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۸۰ سنت یا ۱ درصد کاهش یافت و به ۷۷.۸۸ دلار در هر بشکه رسید، اما در این هفته ۱.۷ درصد افزایش را تجربه کرد.
تحریمهای روسیه و نگرانیها از اختلالات عرضه
فیلیپ فلین، تحلیلگر ارشد گروه Price Futures، در این رابطه اظهار داشت: “تحریمها علیه روسیه باعث ایجاد کمبود عرضه در اروپا، هند و چین شده است.” تحریمهای جدید که هفته گذشته توسط دولت بایدن اعلام شد، تولیدکنندگان و نفتکشهای روسی را هدف قرار دادهاند. این تحریمها نگرانیها را در مورد تداوم عرضه نفت در بازارهای جهانی افزایش داده است.
این در حالی است که سرمایهگذاران همچنین به تاثیرات احتمالی بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید میپردازند. انتخاب ترامپ برای وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده که آماده است تا تحریمهای بیشتری علیه نفت روسیه اعمال کند.
کاهش شمار دکلهای نفتی آمریکا و وضعیت تحولات در یمن
در پی کاهش شمار دکلهای نفتی در ایالات متحده که دو عدد نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است، تحلیلگران به این نکته اشاره کردند که تقاضای بیشتر برای نفت میتواند همچنان موجب حمایت از قیمتها شود. با این حال، احتمال توقف حملات میلیشیای حوثی یمن به کشتیها در دریای سرخ پس از توافق آتشبس در غزه، به عنوان عامل دیگری بر قیمتها تاثیر گذاشته است.
حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ، که مدتهاست باعث اختلال در حمل و نقل جهانی شده، باعث شده کشتیها مجبور شوند سفرهای طولانیتری را از اطراف قاره آفریقا انجام دهند. با این حال، روز جمعه، کابینه امنیتی اسرائیل توافق آتشبس را تایید کرد و مسیر بازگشت نخستین گروگانها از غزه از روز یکشنبه پیشبینی شد.
چین و تقاضای نفت: نگرانیها و چشمانداز
از طرفی، دادههای جدید از چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان، نیز بر بازار تأثیرگذار بود. این کشور سال گذشته توانست به رشد اقتصادی ۵ درصدی دست یابد، اما تولید نفت پالایشگاهی آن در سال ۲۰۲۴ برای اولین بار در بیش از دو دهه گذشته (بجز سال پاندمی ۲۰۲۲) کاهش یافته است. این کاهش به دلیل کمبود تقاضای سوخت و کاهش حاشیههای سود پالایشگاهی بوده است.
پیشبینیها برای نفت و وضعیت بازار
با وجود برخی نگرانیها، شرایط موجود نشاندهنده چشمانداز مثبتی برای نفت در آینده نزدیک است. در شرایطی که برخی از تحلیلگران نسبت به روند نزولی در کوتاهمدت هشدار میدهند، بسیاری بر این باورند که تحریمهای جدید و همچنین احتمال افزایش تقاضای جهانی نفت میتواند موجب بازگشت قیمتها به روند افزایشی شود.
در مجموع، باوجود کاهش قیمتها در پایان هفته، بازار نفت در حال تثبیت قیمتها در سطح بالا و همچنان تحت تاثیر سیاستها و تحولات جهانی است. با توجه به تغییرات و تحولات ژئوپولیتیکی، از جمله تحریمهای آمریکا و تغییرات در بازارهای نفتی چین، پیشبینی میشود که بازار نفت در ماههای آینده همچنان با نوسانات قابل توجهی مواجه باشد.
منبع:
Oil prices dip but post 4th straight weekly gain on US sanctions