جفت ارز چیست؟ جفت ارز های اصلی و فرعی و ایگزاتیک
جفت ارز چیست؟
جفت ارز چیست؟ جفت ارز عبارت است از ارزش گذاری یک ارز در مقابل ارز دیگر که به صورت لحظه ای توسط بانک های بزرگ جهان محاسبه و اعلام می شود. اولین ارز در حالت جفت ارز را ارز پایه و دومین ارز را ارز مظنه یا ارز متقابل گویند.
به کمک جفت ها می توان ارزش یک ارز را در مقابل ارز دیگر مقایسه کرد. در این حالت می توان مشخص کرد که برای دریافت کردن 1 واحد از ارز متقابل باید چه مقدار ارز پایه عرضه شود.
نمادهای سه گانه در ارز ها بر اساس استاندارد ISO مشخص شده و به بانک ها و موسسات مالی اعلام می شوند.
تکات کلیدی
اصلی ترین بازار معامله جفت ارزها بازار معاملات ارزی یا فارکس است.
در معاملات جفت ارزها، ارز پایه در مقابل ارز مظنه مبادله می شود.
جفت ارزهای EURUSD، GBPUSD و USDJPY مهمترین جفت ارزهای بازار جهانی هستند.
درک بهتر currency pairs
بازار فارکس به عنوان نقدشونده ترین بازار مالی جهان امکان معاملات ارزی را فرراهم می کند. در این بازار بسیاری از بانک ها و موسسات مالی در کنار معامله گران شخصی به خرید و فروش مشغول هستند.
یکی دیگر از جذابیت های معاملات ارزی 24 ساعته بودن آن است. یعنی هر شخص در هر ساعتی از 5 روز کاری تمایل داشته باشد می تواند ارزی را در مقابل ارز دیگر به فروش رسانده و یا حتی خریداری کند.
در شرایطی که از طریق یک بروکر یا صرافی اقدام به خرید یک currency pairs می کنید در اصل شما ارز پایه را به شرط فروش ارز متقابل معامله می کنید. برای مثال در معامله خرید جفت ارز AUDUSD شما دلار استرالیا را خریداری کرده و دلار آمریکا را به فروش می رسانید.
بانک ها به صورت لحظه ای قیمت های مشخص شده برای هر ارز در بازارهای جهانی را به بروکرها و یا مشتریان خود ارایه می کنند. از قرارگیری قیمت ها در کنار هم نرخ مبادله ای برای currency مشخص می شود. بروکرهای فارکس پس از دریافت نرخ ارسالی بانک، سود مشخص خود را اعمال کرده نرخ نهایی را در اختیار مشتری قرار می دهند.
داده های اقتصادی روی قیمت لحظه ای ارزهای قابل معامله اثر می گذارند. به صورتی که در زمان انتشار اخبار اقتصادی درج شده در تقویم اقتصادی، بازار متشنج شده و نوسانات هیجانی ایجاد می شوند.
جفت ارزهای اصلی
مهمترین جفت ارز جهان را یورو و دلار آمریکا تشکیل می دهند. در این نماد معاملاتی یورو به عنوان ارز پایه و دلار آمریکا نقش و جایگاه ارز متقابل را دارد.
برای مثال اگر نرخ لحظه ای در این جفت ارز 1.3 باشد این بدان معنی است که برای خرید 1 یورو باید 1.3 دلار آمریکا پرداخت شود. در مقابل در صورت ورود به معامله فروش، مفهوم این است که با فروش 1 یورو می توان 1.3 دلار آمریکا کسب کرد.
اهمیت یک جفت ارز بر اساس میزان و حجم معاملات روزانه آن است. جفت ارزهایی که معامله گران بسیاری روی آنها تحلیل و معامله کنند از اسپرد و کارمزد کمتری برخوردار هستند.
ارزهایی که بیشترین حجم را در برابر دلار آمریکا معامله می شوند، ارزهای اصلی نامیده می شوند که عبارتند از:
- EUR/USD یا یورو در مقابل دلار آمریکا
- USD/JPY یا دلار در برابر ین ژاپن
- GBP/USD یا پوند انگلیس در برابر دلار
- USD/CHF یا فرانک سوئیس در مقابل دلار
- AUD/USD یا دلار استرالیا در مقابل دلار آمریکا
- USD/CAD یا دلار کانادا در مقابل دلار آمریکا
- NZDUSD یا دلار نیوزیلند در مقابل دلار آمریکا
به دلیل وابستگی و حساسیت بالای ارزهای دلار استرالیا و دلار کانادا به کالاهای مصرفی و معدنی و نفت، این ارزها را ارزهای کالایی گویند. پس ئر جفت ارز AUDUSD می توان گفت نرخ لحظه ای کالاها و فلزاتی مثل طلا در مقابل نرخ دلار.
جفت ارزهای فرعی
جفت ارزهای فرعی یا “Cross Currency Pairs” در بازار فارکس به جفت ارزهایی اشاره دارد که شامل ارزهای غیردلاری هستند. به عبارت دیگر، در این جفتها، هیچ یک از ارزها به دلار آمریکا مرتبط نیستند. این نوع جفت ارزها نسبت به جفت ارزهایی که شامل دلار آمریکا هستند (مانند EUR/USD یا GBP/USD)، به عنوان “فرعی” شناخته میشوند.
برخی از جفت ارزهای فرعی معروف عبارتند از:
- EUR/GBP: یورو به عنوان ارز اتحادیه اروپا و پوند بریتانیا
- GBP/JPY: پوند بریتانیا به عنوان ارز بریتانیا و ین ژاپن
- AUD/CAD: دلار استرالیا به عنوان ارز استرالیا و دلار کانادا
- NZD/JPY: دلار زلاند نو به عنوان ارز نیوزیلند و ین ژاپن
- CHF/JPY: فرانک سوئیس به عنوان ارز سوئیس و ین ژاپن
جفت ارزهای فرعی به عنوان گزینههای محبوب در معاملات فارکس استفاده میشوند و معامله گران این بازار معمولاً در این جفتها به دنبال فرصتهای سودآور هستند.
با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید ( یوتیوب ، تلگرام ، اینستاگرام ، توییتر )
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.