نقدینگی چیست و چه تاثیری در بازارهای جهانی دارد؟
به عبارت سادهتر، نقدینگی سهولت خرید یا فروش یک دارایی یا اوراق بهادار را بدون تأثیر قابل توجهی بر قیمت آن بررسی میکند. اگر تقاضای زیادی برای سهام وجود داشته باشد، به این معنی است که بازار نقدشوندگی بیشتری دارد و به سرمایه گذاران این امکان را می دهد که به راحتی آن سهام را خریداری و بفروشند و بتوانند در سریع ترین زمان ممکن به سرمایه خود دست پیدا کنند .
اصطلاح نقدینگی را می توان برای هر بازار سرمایه مانند سهام، فلزات گرانبها، کالاها، فارکس و غیره به کار برد.
به عبارت دیگر، نقدینگی بازار اساساً به عنوان شاخصی برای سهولت معاملهگران در خرید و فروش اوراق بهادار و دارایی ها عمل میکند. بازارهای نقدی با حجم معاملات بالا و فاصله کم بین قیمتهای پیشنهادی و قیمتی تعریف میشوند .
در شرایط عادی، نقدینگی بالای بازار یک مزیت بزرگ است. بازارهای سرمایه که نقدشوندگی بالایی دارند به معامله گران اجازه می دهد تا دارایی ها را به طور موثر و سریع معامله کنند و به آنها اجازه می دهد تا به سرعت موقعیت های خود را باز و بسته کنند و در بهترین شرایطی قیمتی ورود و خروج خودشان را ثبت کنند. چنین شرایط بازار به موقع اغلب معامله گران و سرمایه گذاران بیشتری را به خود جذب می کند و در نهایت نقدینگی بیشتری را به آن اضافه می کند.
از سوی دیگر، بازارهای غیر نقدشونده میتوانند معامله داراییهای پایه را بسیار دشوار کنند، زیرا ممکن است زمان زیادی برای انجام معامله طول بکشد. همچنین در بازارهایی که نقدینگی کمتری دارند، توافق خریداران و فروشندگان بر سر قیمت ممکن است مدتی طول بکشد و در نهایت منجر به افزایش قیمت پیشنهادی و هزینه های اجرایی بالا شود.
نقدینگی به میزان پول نقد یا معادل آن در دسترس اقتصاد یک کشور یا منطقه اشاره دارد. این شامل پول کاغذی، سکه و اعتبارات بانکی قابل برداشت می باشد. به عبارت دیگر، نقدینگی به میزان پولی اشاره دارد که در دست مردم و شرکت ها قابل دسترسی است و قابل استفاده به عنوان واحد پرداخت و انتقال ارزش است.
تاثیر نقدینگی بر بازارهای جهانی بسیار گسترده است. افزایش نقدینگی معمولاً منجر به افزایش تقاضای مصرف کنندگان و سرمایه گذاران شده و در نتیجه بازارهای مختلف از جمله بازار سهام، بازار ارز و بازار سرمایه به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند. همچنین، افزایش نقدینگی می تواند باعث افزایش قیمت های کالاها و خدمات شود و به همین دلیل، نقدینگی یکی از عواملی است که در تورم تاثیرگذار است.
در عین حال، کاهش نقدینگی معمولاً به افزایش اعتماد به ارزش پول و بهبود وضعیت اقتصادی کشور منجر می شود. با این حال، کاهش نقدینگی می تواند باعث کاهش تقاضا و سرمایه گذاری شود و در نتیجه بازارهای مختلف نیز تحت تاثیر قرار می گیرند.
با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید ( یوتیوب ، تلگرام ، اینستاگرام ، توییتر )
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.