بازارهای مالی چیست؟
بازارهای مالی جایی است که افراد و شرکت ها میتوانند دارایی هایی مثل سهام، شاخص ها، ارزها و کالاهای مورد نیاز خود را تهیه کنند یا دارایی های اضافی خود را برای فروش عرضه کنند.
دارایی های مالی از سالیان دور توسط مردم خرید و فروش میشدند اما اکنون به صورت دیجیتال و تمام اتوماتیک این پروسه انجام میشود. یعنی شخص با چند کلیک ساده دارایی خود را به شخصی در کشور دیگر میفروشد یا از شخصی کالا خرید میکند.
در زمان های قدیم این بازار ها در اختیار حاکمان و دولتمردان بود. به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی ، این امکان برای اشخاص عادی نیز فراهم شد تا به خرید و فروش این نوع دارایی ها بپردازند.
در اصل بازارهای مالی مکانهایی هستند که افراد و شرکتها میتوانند در آنها انواع مختلفی از اوراق بهادار، ارز، کالاها و دیگر داراییهای مالی را خرید و فروش کنند. این بازارها به عنوان یکی از پایههای اقتصادی هر کشور، به عنوان محل تبادل داراییهای مالی، قیمتگذاری و انتقال سرمایه در نظر گرفته میشوند.
بازارهای مالی برای فراهم کردن امکانات مورد نیاز برای خرید و فروش اوراق بهادار، ارز، کالا و دیگر داراییهای مالی از جمله ابزارهای مالی مختلفی مانند سهام، بانکداری، بورس، معاملات ارز، بورس کالا و معاملات آتی را پشتیبانی میکنند. این بازارها به صورت فیزیکی و یا آنلاین در دسترس قرار دارند و افراد و شرکتها میتوانند با استفاده از مشاوران مالی و دیگر متخصصان، در آنها سرمایهگذاری کنند و از این طریق سود کسب کنند.
بازارهای مالی به عنوان یکی از ابزارهای اصلی تعیین قیمت و ارزش داراییهای مالی، به عنوان بخش مهمی از اقتصاد هر کشور شناخته میشوند. بنابراین، تحلیل و پیشبینی بازارهای مالی نقش مهمی در تصمیمگیریهای مالی و سرمایهگذاری دارند.
انواع دارایی های معاملاتی
سهام: برای خرید و فروش سهام یک شرکت یا کارخانه شخص میتواند با تهیه مدارک مورد نیاز نسبت به میزان سرمایه خود اقدام کند. از معروف ترین این نوع شرکت ها میتوان به اپل، سامسونگ، ماکروسافت و تسلا اشاره کرد .
شاخص ها: شاخص ها در اصل مجموع سهام های شرکتی هستند که در یک سبد معاملاتی قرار میگیرند. برای مثال UK100 به مجموع دارایی ۱۰۰ شرکت بزرگ انگلیسی گفته میشود.
ارزها: بازار مبادلات ارزی یا فارکس که به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان شناخته می شود و در آن اشخاص و شرکت ها میتوانند برای خرید ارز یک کشور، از واحد پولی یا ارز یک کشور دیگر استفاده کنند. این بازار بر خلاف بقیه بازار ها ۲۴ ساعته است.
کالاها: کالاها در اصل دارایی های فیزیکی هستند که توسط مردم برای مصارف خودشان خرید و فروش میشوند. اما در سالهای اخیر این نوع کالاها توسط شرکت های بزرگ مدیریت میشوند. از مهمترین کالاها میتوان به نفت، طلا، نقره و گندم اشاره کرد .
چه چیزی بر بازارهای مالی تاثیر میگذارد؟
هر کدام از بازار ها از طریق یک سری از مولفه های اقتصادی نوسان پذیر هستند اما در اصل موضوع اصلی در این بحث، موضوع مهم عرضه و تقاضا است. تقاضا به معنی بالا بودن خریدار نسبت به فروشنده است. هرچه تقاضا در یک بازار افزایش پیدا کند قیمت آن کالا با افزایش روبه رو خواهد شد. در صورت افزایش تقاضا، اگر عرضه تغییر نکند بهای آن کالا افزایش خواهد یافت.
عرضه در بازار های مالی چیست؟
اگر افراد زیادی بخواهند کالایی را خریداری کنند اما عرضه آن محدود باشد قیمت آن کالا افزایش خواهد یافت. اما در مقابل، در صورتی که عرضه کالا افزایش یابد اما تقاضا کاهشی باشد، قیمت معمولا نزولی خواهد بود.
تقاضا
هر زمان افراد زیادی تلاش کنند یک کالا را خریداری کنند، و در مقابل عرضه آن افزایش پیدا نکند معمولا قیمت آن کالا صعودی میشود.
بسیاری از چیزهای دیگر در این بازار ها میتوانند باعث ایجاد نوسان شوند. برای مثال اگر سهام دار اصلی یک شرکت قصد فروش سهام خود را داشته باشد، میتواند باعث کاهش قیمت آن سهام شود.
فاکتور های مهم برای تقاضا
اخبار روزانه اقتصادی سیاسی جهان در بازارهای مالی بسیار مهم است. چون میتواند روند یک بازار را مثبت یا منفی کند. برای پیگیری بهتر این اخبارها بهتر است تقویم اقتصادی بازار فارکس را دنبال کنید.
سیاست های مالی بانک مرکزی
تصمیماتی که بانک مرکزی یک کشور در مورد مسائل مالی میگیرد مستقیما باعث ایجاد نوسانات ارزی میشود. مانند تصمیم گیری در مورد نرخ بهره بانکی در یک کشور.
نقش آمار معاملات بورس در بازارهای مالی
شرکت های مختلف بنا به اهداف و نیاز های خود، بخشی از سهام خود را در بازار سهام یا اوراق عرضه میکنند.
آمار های دولتی در بازار های مالی چیست ؟
انتشار آمار دولتی مانند نرخ بیکاری در یک جامعه میتواند به صورت مستقیم روی عرضه و تقاضا در یک بخش خاص اثرگذار باشد.
معامله گران بازارهای مالی چه کسانی هستند؟
- سرمایه گذاران بزرگ دولتی : مانند شرکت های سرمایه گذاری مشترک، صندوق های بازنشستگی و بیمه.
- کارگزاران: کارگزاران به عنوان نمایندگان دولتی در بازارهای مالی فعالیت میکنند.
- بانک ها: بانک ها در ۲ حوزه فعال هستند. گاهی به عنوان کارگزار عمل میکنند و گاهی به عنوان معامله گر.
- سرمایه گذاران خرد: سرمایه گذاران خرد یا معامله گران عادی میتوانند در بازار هایی مانند ارز، سهام، کالا و غیره از طریق کارگزاری ها خرید و فروش کنند.
در یک بازار میزان خریداران و فروشندگان به طور مستقیم در قیمت لحظه اثر دارد. هر زمان میزان خریداران افزایش یابد قیمت کالا نیز افزایش مییابد و در مقابل هر زمان حجم خریداران با کاهش همراه شود قیمت نیز کاهش خواهد بود.
با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید ( یوتیوب ، تلگرام ، اینستاگرام ، توییتر )
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.