بهترین تکنیک های مدیریت ریسک برای معامله گران
مدیریت ریسک یک جنبه بسیار مهم در معاملهگری است که به شما کمک میکند تا خطرات مرتبط با معاملات را کاهش داده و سودآوری خود را افزایش دهید. در زیر، بهترین تکنیکهای مدیریت ریسک برای معاملهگران را بررسی میکنیم:
- تنظیم محدوده تلفات (Stop-Loss): این تکنیک معمولاً در معاملات سریع و کوتاه مدت استفاده میشود. با تنظیم سطح تلفات معقول، مثلاً درصدی از سرمایهی معامله، شما میتوانید خسارت را کنترل کرده و به طور خودکار در صورت رسیدن به آن سطح، معامله را بسته کنید.
- تنوع در سبد سرمایه: تمرکز نکردن بر روی یک تنها دارایی و تنوع در سبد سرمایه شما را در برابر ریسک بازار کلیدی میکند. با توزیع سرمایه بین داراییهای مختلف مانند سهام، ارزها، سرمایهگذاری در املاک و مستغلات و… میتوانید خطرات را بهبود بخشید.
- تحلیل بنیادی و تکنیکال: بررسی تحلیل بنیادی و تکنیکال میتواند به شما در تصمیمگیری معامله کمک کند. تحلیل بنیادی شامل بررسی شرکتها، صنایع، رویدادها و عوامل اقتصادی است. تحلیل تکنیکال به بررسی الگوها، نمودارها و شاخصهای تکنیکی میپردازد. با ادغام این دو روش، شما میتوانید تصمیمهای بهتری را برای ورود و خروج از معاملات بگیرید.
مدیریت ریسک باعث کاهش ضرر در معاملات میشود. همچنین باعث میشود کل پول خودتان را در معاملات هیجانی از دست ندهید. اگر بتوانید با مدیریت ریسک و سرمایه مناسب، میزان ریسک در معاملات خود را کاهش دهید از ضرر های سنگین در امان خواهید بود.
معامله گران در صورتی که مدیریت ریسک را رعایت نکنند، میتوانند سود ماه ها و یا سال های خود را فقط در چند ساعت از بین ببرند. اما راهکار جلوگیری از این گونه ضرر ها چیست؟
برنامه ریزی برای معاملات
معامله گران ماهر قبل از انجام معامله احتمال موفقیت بالا برای آن معامله را پیش بینی میکنند. مانند فرمانده یک جنگ که قبل از شروع جنگ با عملیات روانی، میدان جنگ را برنده میشود. یک معامله گر موفق معامله را برنامه ریزی میکند و ایده را معامله میکند.
اول از هر چیزی باید مطمئن شوید که کارگزار مناسب برای معاملات خود را انتخاب کرده اید یا خیر؟ مراقب باشید درگیر کارگزاری هایی که خدمات بسیار محدود در کنار کارمزد بالا دارند نشوید.
راهکار دیگری که معامله گران باید رعایت کنند، مشخص کردن حد سود TP و حد ضرر SL مناسب برای معاملات است. یک معامله گر موفق میداند که برای کسب چه سودی میخواهد چه مقدار از سرمایه خود را ریسک کند. یعنی معامله گر به دنبال کسب سود معقول در مدت زمان مناسب است.
اما در مقابل یک معامله گر ناموفق هیچ ایده ای برای میزان سود یا زیان احتمالی خود ندارد و مانند یک قمارباز بر اساس شانس وارد معامله می شود. این نوع معاملات همیشه درگیر احساسات هستند و خطاهای مکرر را ثبت میکنند. معامله گر قمارباز در هنگام ضرر کردن صبور و در هنگام سود کردن عجولانه رفتار میکند.
در هر معامله فقط ۱ درصد ریسک کنید
رعایت قانون ۱ درصد ریسک در معاملات یکی از ساده ترین اما در عین حال بهترین اصول رعایت مدیریت ریسک و سرمایه است. یعنی در یک حساب ۱۰۰۰۰ دلاری شما مجاز هستید در هر معامله فقط ۱۰۰ دلار ریسک کنید. این روش مدیریت ریسک برای تمامی حساب های معاملاتی پاسخگو است و میتوانید با هر میزان سرمایه، این مقدار از مدیریت ریسک را رعایت کنید. در برخی از معامله گران نیز رعایت ۲ درصد ریسک مجاز است. چون زمانی که حساب مثبت و رو به رشدی داشته باشند امکان افزایش سطح ریسک از ۱ درصد به ۲ درصد مجاز است. اما بیش از ۲ درصد تحت هیچ شرایطی مجاز نیست و معامله گر باید نسبت به این سطح ریسک پایبند باشد.
مشخص کردن حد سود و حد ضرر مناسب برای مدیریت ریسک در بازار های مالی
حد ضرر جایی است که معامله گر از یک معامله اشتباه با ضرر خارج میشود. این اتفاق شاید در ظاهر ناخوشایند باشد اما در عمل معامله گر را از ضرر های سنگین محافظت میکند. بر اساس آمار های منتشر شده توسط بانک های فعال در بازار های مالی، ۹۷ درصد معاملاتی که صفر میشوند از سیستم مدیریت ریسک مناسب و حد ضرر استفاده نمیکنند.
حد سود جایی است که معامله گر بر اساس اصول تحلیل خود محل مناسبی برای خروج از معامله ثبت میکند. این کار باعث میشود معامله گر نسبت به معامله خود از حرص و طمع به دور شده و با شرایط بهتری روند معاملاتی خود را جلو ببرد.
چگونه حد ضرر و حد سود را در جای مناسب تری قرار دهیم تا مدیریت ریسک هوشمندی داشته باشیم؟
مشخص کردن بهترین نقاط برای حد سود و حد ضرر معمولا از طریق تحلیل تکنیکال انجام میشود اما تحلیل فاندامنتال نیز مکمل تحلیل تکنیکال میتواند باشد . برای مثال شاید یک معامله گر تصمیم بگیرد معامله ای که در ضرر است را قبل از انتشار اخبار اقتصادی بسته و با ضرر خارج شود.
میانگین های متحرک نشان دهنده نقاط تقریبی مناسب برای ورود و خروج در بازار های مالی هستند. این ابزار یکی از محبوب ترین ابزار های کمکی در بین معامله گران است. اصلی ترین میانگین های متحرک که میتوانند نقاط مناسب را در اختیار معامله گران قرار دهند عبارتند از میانگین های متحرک ۵، ۹، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰و ۲۰۰ روزه که بهتر است روی نمودار معاملاتی خود داشته باشید. این میانگین ها به عنوان سطوح حمایتی و مقاومتی عمل خواهند کرد.
یکی دیگر از بهترین ابزار های تکنیکال برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، استفاده از خطوط حمایت و مقاومت است. برای اینکار می توانید نقاط پایین و یا بالا را به هم متصل کرده و واکنش بازار نسبت به این خطوط را بررسی کنید. معمولا در نزدیکی این خطوط حجم بزرگی از نقدینگی جابه جا میشود. خطوط حمایت و مقاومت تقریبا مشابه میانگین های متحرک عمل میکنند.
نکات اساسی برای رسم خطوط حمایت و مقاومت مناسب
هرچه یک نماد معاملاتی یا سهام بی ثبات تر بوده و از شرایط و اصول تکنیکال کمتری پیروی کند، از میانگین های متحرک بلند مدت تر مانند ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه استفاده کنید.
سعی کنید نسبت به شرایط بازار میانگین متحرک مناسب را انتخاب کنید. چون هرچه از میانگین های متحرک بلند مدت تر استفاده کنید میزان سیگنال دهی معاملاتی کمتر میشود.
با برخورد قیمت به حد ضرر، سعی کنید فعلا روی آن جفت ارز تحلیل و معامله نکنید. چون آمارها نشان میدهند این نوع معاملات مجددا به ضرر ختم میشوند.
نقاط حد ضرر خود را بر اساس شرایط مشخص کنید. برای نماد های معاملاتی که نوسانات کمتری دارند از حد ضرر های کوتاه تر استفاده کنید.
بعد از مدتی که سود کردید، سعی کنید برای معاملات بعدی خود از سود های کسب کرده ریسک کنید و تا حد امکان اصل سرمایه خود را حفظ کنید.
محاسبه سود مناسب برای مدیریت ریسک بهتر
زمانی که به سطح مهارتی بالا برسید نیازی نیست به این صورت میزان سود مناسب خود را مشخص کنید اما در ابتدا بهتر است برای کنترل بهتر اوضاع از فرمول زیر برای این کار استفاده کنید.
[(ضریب توقف ضرر ) × ( احتمال ضرر )] + [( درصد سود کسب سود ) × ( احتمال سود )]
احتمال سود و زیان را میتوان بر اساس شکست های مهم و تاریخی نیز تخمین زد.
تمامی ظرفیت خود را روی یک نماد معاملاتی هزینه نکنید
دقت بالا در معاملات به این معنی نیست که شما مجاز هستید تمامی سرمایه خود را در یک معامله قرار دهید. زمانی که تمام سرمایه خود را در یک معامله قرار دهید باید منتظر ضرر های سنگین باشید. پس باید بدانید سرمایه خود را حداقل در ۲ بخش سرمایه گذاری کنید تا در شرایط بحرانی بتوانید وضعیت را مدیریت کنید. تقسیم سرمایه در نماد ها مختلف ریسک معاملاتی شما را کاهش میدهد.
با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید ( یوتیوب ، تلگرام ، اینستاگرام ، توییتر )
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.