تحلیل تکنیکال چیست ؟ / مزایا و معایب

تحلیل تکنیکال بر اساس شرایط نموداری تلاش میکند تا روند بازار را پیش بینی کند. فعالین بازار های مالی از این روش برای پیش بینی آینده بازار و همچنین شناسایی بهترین نقاط ورود و خروج استفاده میکنند.
برای تحلیل دقیق در بازار های مالی از ۲ روش تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال استفاده میشود.
تحلیل تکنیکال از تحلیل و بررسی قیمت ها و الگو های تکنیکالی استفاده میکند و توجهی به مسائل فاندامنتال ندارد.
تحلیل فاندامنتال از تحقیق روی اخبار ، اعلامیه ها و اطلاعیه ها برای بررسی روند بازار استفاده میکند.
تحلیل تکنیکال نوعی تحلیل است که بر اساس عملکرد قیمت یک دارایی یا جفت ارز بر روی نمودار انجام می شود.
دلیل استفاده از تحلیل های فنی و تکنیکال این است که نمودارها می توانند روندها، احساسات بازار و مناطق قیمتی مهم را نشان دهند که ممکن است قیمت در روزها و یا ماه های آینده به آنها برسد.
هنگام انجام تحلیل تکنیکال، معاملهگران به انواع کندلهایی که خودشان را نشان می دهند نگاه میکنند تا بتوانند بر اساس شرایط آنها به تحلیل و معامله مشغول باشند. به عنوان مثال، کندل هایی که دارای فتیله ها و سایه های بسیار بلندی هستند ممکن است نشان دهنده عدم تصمیم گیری در بازار باشد. زیرا سیستم قیمت گذاری نمی تواند قیمت مشخصی را در یک زمان معین نمایش دهد و در نهایت نزدیک به محل باز شدن بسته می شود.
میتوانید از هر دو روش به صورت مجزا هم استفاده کنید. بسیاری از معامله گران بر اساس فاندامنتال روند بازار را شناسایی کرده و بر اساس تکنیکال نقاط ورود و خروج مناسب را شناسایی میکنند. در مقابل هستند کسانی که فقط یا از تکنیکال استفاده میکنند یا فاندامنتال .
در کنار این ۲ روش ، در سال های اخیر روش های تحلیلی جدیدتری مانند تحلیل احساسات و آماری در بازار های مالی نیز ایجاد شده است. اما با همه این مسائل تحلیل تکنیکال و فاندامنتال محبوب ترین نوع تحلیل ها هستند .
اساس و اصول
هیچ کسی توانایی پیشگویی و جادوگری در بازار های مالی را ندارد. بلکه همه باید بر اساس اطلاعات موجود سعی کنند بازار را بر اساس قوی ترین احتمالات پیش بینی کنند. همچنین باید میزان احتمال ریسک به موفقیت را در یک معامله محاسبه کنند.
معامله گران تکنیکالیست اعتقاد دارند بازار کلا بر اساس شرایط و اصول تکنیکالی عمل میکند و حتی در بدترین شرایط نیز الگو ها درست عمل میکنند. از این رو آنها میتوانند تصمیم گیری کنند که این شرایط معاملاتی مناسب است یا خیر .
مزایای تحلیل تکنیکال
امکان استفاده از تحلیل تکنیکال در تمامی نمودار ها در هر زمان و تایم فریم از اصلی ترین مزایای این روش تحلیلی است. مناسب برای معامله گران کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است. همچنین میتواند نقاط ورود و خروج مناسب را مشخص کند .
بازار به ندرت در یک مسیر مستقیم حرکت میکند و معمولا در روند های زیگزاگ نوسان دارد. روند حرکت یا صعودی است یا نزولی و در گاهی از مواقع روند خنثی است .
معایب تحلیل تکنیکال
چون اساس تحلیل تکنیکال از اتفاقات گذشته بازار است، پیش بینی بازار بر اساس اتفاقات گذشته در همه موارد پاسخگو نیست و خیلی از مواقع خطاهای تحلیلی اتفاق میافتند. این که اگر قیمت رفتاری در گذشته انجام داده است پس حتما دوباره اتفاق خواهد افتاد در اصل یک نظریه رد شده است و بازاری به این بزرگی این احتمالات را نمیپذیرد.
همچنین در زمان انتشار اخبار اقتصادی مهم و نوسان ساز، معامله گر بنیادی بهتر از معامله گر تکنیکالی میتواند روی روند قیمتی حرکت کند. هیچ جادوگر یا پیشگویی در این بازار نیس که شما را موفق کند. بلکه مدیریت ریسک خوب در کنار نظم معاملاتی میتواند شما را موفق کند .
حالت های ۳ گانه در بازار :
۱ – روند صعودی در زمانی شکل میگیرد که قیمت در حال افزایش باشد.
۲ – روند نزولی ، در زمانی شکل میگیرد که قیمت در حال کاهش باشد.
۳ – روند خنثی ، در زمانی شکل میگیرد که قیمت بین محدوده حمایت و مقاومت در نوسان باشد.
تایم فریم های محبوبی که معامله گران، تحلیل تکنیکال را روی آنها انجام می دهند عبارتند از:
- نمودار 5 دقیقه ای
- نمودار 15 دقیقه ای
- نمودار ساعتی
- نمودار 4 ساعته
- نمودار روزانه
- ماهانه
معامله گران برای کمک به تجزیه و تحلیل تکنیکال خود، از شاخص ها در نمودارهای خود استفاده می کنند.
اندیکاتورها، مانند خطوط میانگین متحرک، سیگنال های مبتنی بر الگویی هستند که از داده های گذشته و فعلی کندل ها برای پیش بینی آینده بازار استفاده می کنند.
چهار نوع شاخص فنی یا اندیکاتور اصلی وجود دارد: دنبال کننده روند، نوسانگرها، نوسانات و حمایت و مقاومت.
نمونه هایی از اندیکاتورهای محبوبی که تحلیلگر فنی و تکنیکالی از آنها استفاده می کند عبارتند از:
- میانگین متحرک نمایی و ساده
- شاخص قدرت نسبی (RSI)
- استوکاستیک
- میانگین متحرک واگرایی همگرایی (MACD)
- باندهای بولینگر
با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید ( یوتیوب ، تلگرام ، اینستاگرام ، توییتر )
53 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.