الگوی BAT در هارمونیک چیست و چه کاربردی دارد؟
الگوی BAT یک الگوی نموداری است که در تحلیل تکنیکال با استفاده از شاخص های هارمونیک استفاده می شود. این الگوی مشتمل بر چهار خط است که از ترکیبی از روابط فیبوناچی و ترکیبی از موج های الیوت بدست می آید.
الگوی BAT ( خفاش ) از اجزای زیر تشکیل می شود:
- نقطه A: این نقطه نشان دهنده یک روند نزولی است و باید یک قاعه قبل از الگوی BAT باشد.
- نقطه B: این نقطه نشان دهنده یک بالا است که باید بالاترین قیمت در میان نقاط A و C باشد. از نظر نسبت فیبوناچی، نقطه B معمولاً باید در محدوده 38.2% تا 50% از فاصله بین A و C قرار بگیرد.
- نقطه C: این نقطه نشان دهنده یک پایین است که باید پایین ترین قیمت در نقاط B و D باشد. از نظر نسبت فیبوناچی، نقطه C معمولاً باید در محدوده 38.2% تا 88.6% از فاصله بین A و D قرار بگیرد.
- نقطه D: این نقطه نشان دهنده یک بالا است که باید پایین ترین قیمت در نقاط C و X باشد. از نظر نسبت فیبوناچی، نقطه D معمولاً باید در محدوده 88.6% تا 113% از فاصله بین A و X قرار بگیرد.
علاوه بر این چهار نقطه، الگوی BAT شامل انتقال قیمت در بازه های مشخصی است که با استفاده از نسبت فیبوناچی محاسبه می شود.
انواع الگوی هارمونیک خفاش
الگوی هارمونیک خفاش (Bat pattern) یکی از الگوهای هارمونیک است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود. این الگو به نسبتهای فیبوناچی بنا شده است و معمولاً به عنوان الگوی برگشت قیمت شناخته می شود. الگوی خفاش از چهار نقطه اصلی تشکیل شده است و نسبتهای فیبوناچی برای تعیین این نقاط استفاده می شود.
- نقطه X: این نقطه نشان دهنده شروع حرکت نزولی قیمت است و باید یک قاعه قبل از الگوی خفاش قرار بگیرد.
- نقطه A: این نقطه نشان دهنده یک بالا است که پایین ترین قیمت بین نقاط X و B قرار دارد. نسبت فیبوناچی بین نقاط X و A معمولاً باید در محدوده 38.2% تا 50% باشد.
- نقطه B: این نقطه نشان دهنده یک پایین است که بالاترین قیمت بین نقاط A و C قرار دارد. نسبت فیبوناچی بین نقاط A و B معمولاً باید در محدوده 38.2% تا 88.6% باشد.
- نقطه C: این نقطه نشان دهنده یک بالا است که باید در محدوده 38.2% تا 113% از فاصله بین X و D قرار بگیرد. این نقطه نیز باید بالاترین قیمت بین نقاط B و D باشد.
بعد از شکلگیری الگوی خفاش با استفاده از نقاط فوق، توقع میرود قیمت به سمت برگشت و اصلاح بروید. اما در تحلیل دقیق الگو، باید به عوامل دیگری نیز توجه کرد، از جمله سطوح حمایت و مقاومت.
الگوی هارمونیک خفاش صعودی
الگوی هارمونیک خفاش صعودی (Bullish Bat pattern) نیز یکی از الگوهای هارمونیک است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود. این الگو نشانگر برگشت قیمت از روند نزولی به روند صعودی است.
نقاط اصلی الگوی هارمونیک خفاش صعودی عبارتند از:
- نقطه X: این نقطه نشانگر پایان حرکت نزولی است و باید قبل از الگوی خفاش صعودی قرار بگیرد.
- نقطه A: این نقطه نشانگر پایان حرکت صعودی قیمت از نقطه X است و باید در محدوده 38.2% تا 50% از فاصله بین X و B قرار بگیرد.
- نقطه B: این نقطه نشانگر پایان حرکت نزولی قیمت از نقطه A است و باید در محدوده 38.2% تا 88.6% از فاصله بین A و C قرار بگیرد.
- نقطه C: این نقطه نشانگر پایان حرکت صعودی قیمت از نقطه B است و باید در محدوده 38.2% تا 113% از فاصله بین X و D قرار بگیرد. همچنین نقطه C باید بالاترین قیمت بین نقاط B و D باشد.
بعد از شکلگیری الگوی خفاش صعودی، ممکن است قیمت به سمت بالا روند اصلاحی و صعودی را آغاز کند. با این حال، همانند هر الگوی دیگر، برای تأیید و در نظر گرفتن این الگو، باید به عوامل دیگری نیز توجه کرد که میتواند شامل سطوح مقاومت و پشتیبان، الگوهای دیگر در نمودار، نشانگرهای فنی و الگوهای قبلی باشد.
با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید ( یوتیوب ، تلگرام ، اینستاگرام ، توییتر )
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.